Agros , Avdimou ve Fasoula köyleri ile Agios Theodoros’tan net bir şekilde izlendi

Güney Kıbrıs basını dün gece yarısı özellikle Limasol çevresindeki birçok noktadan havada parlak bir gök cismi görüldüğünü ve büyük bir gürültü ile düştüğünü yazdı.

45 dakika boyunca görülen cismin meteor olduğu iddia edilirken özellikle Agros ve Avdimou ve Fasoula köyleri ile  Agios Theodoros’tan net bir şekilde izlendiği yazıldı.

Bölgedeki yurttaşları büyük panik yaşadığını yazan güney basını Rum polisinin de alarma geçtiğine dikkat çekti. Yapılan araştırmalara rağmen henüz düşen cismin ne olduğu anlaşılamadı.

Bazı güney basını kaynakları ise cismin Omorfo tarafına düşmüş olabileceğini iddia etti.

KKTC Meteroroloji Dairesi ise kendilerinde bu yönde bir tespit olmadığını açıkladı.

“METEOR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Gece yarısı meteor olduğu düşünülen cisimle ilgili Rum polisine yüzlerce ihbar geldiğini açıklayan Rum polisi henüz tespit çalışmalarının tamamlanmadığına işaret etti. Polisin meteorun düştüğü noktayı tespit etmek için çalıştığı kaydedilirken “Görülen ışığın meteor olduğunu düşünüyoruz” şeklinde açıklama yapıldığı da güney basınına yansıdı.

“YER SALLANDI”

Güney basınına gördüklerini anlatan birçok Kıbrıslı Rum görülen ışığın mavi renkli ve parlak olduğunu söyledi. Polise gelen ihbarlarda ise “yerin sallandığı, çok şiddetli bir patlama duyulduğu” belirtildi.  Sarsıntı ile ilgili de araştırma yapan Rum yetkililer henüz sismik bir olay olmadığını yerin sallanmasına yol açacak bir depremden söz etmenin mümkün olmadığını açıkladı. “Büyük ihtimalle meteor havada parçalandı ve yere temas etmeden yok oldu” diyen bazı Rum yetkililer şimdiye kadar henüz bir meteor parçası bulunmadığını kaydetti.