Rum kaynaklarından elde edinilen bilgilere göre, Bonnardeaux’un evinde yapılan ilk incelemede herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı, Fransız asıllı Kanadalı sözcünün ölüm sebebi yarın yapılacak otopsi sonucu belli olacak.

Sözcü, 2011 yılında Eylül’den itibaren Kıbrıs’ta BM Barış Gücü İyi Niyet Misyonu altında görev yapıyordu.

BUTTENHEIM

Bonnardeaux’un ani ölümünün ardından BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ve Özel Danışmanı Espen Barth Eide birer başsağlığı mesajı yayınladı.

Buttenheim mesajında Bonnardeaux’un ani ölümü karşısındaki üzüntüsünü dile getirerek, Kongo, Çad, Haiti, Sudan, Mali’de uzun yıllar görev yapmış tecrübeli bir mesai arkadaşını kaybettiğini ifade etti ve Kanada ve İspanya’da yaşayan ailesine başsağlığı diledi.

EIDE

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide de, Bonnardeaux’un Kıbrıs’taki Barış Gücü ve İyi Niyet Misyonunun daha iyiye götürülmesi çabalarında son derece önemli bir elemanı olduğunu belirterek, iyi bir iş arkadaşı ve arkadaş olduğunu kaydetti.

Eide mesajında Bonnardeaux’un sevdikleri ve ailesine başsağlığı diledi.

ERTUĞ: “KONUYA İLİŞKİN DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN KIBRIS’TAKİ BM YETKİLİLERİYLE TEMASA GEÇTİK”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü Sözcüsü Michel Bonnardeaux’nun ölümü nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Ertuğ, Bonnardeaux’nun zamansız ölümünü büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, konuya ilişkin detaylı bilgi almak için Kıbrıs’taki BM yetkilileriyle temasa geçtiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu aracılığıyla bir taziye mesajı yayımlayan Osman Ertuğ, BM Barış Gücü Sözcüsü Bonnardeaux’nun ailesine, yakınlarına, Ada’daki BM Barış Gücü ve İyi Niyet Misyonu yetkilileri ile BM camiasına başsağlığı diledi.