64'üncü Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu, Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş Başbakan Yardımcılarının yeni görevlerini de açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 64'üncü hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

KKTC'DEN SORUMLU BAŞBAKAN YARDIMCISI YENİDEN TUĞRUL TÜRKEŞ OLDU

64. Hükümet'in Başbakan yardımcılarından olan ve 45 günlük 63. Hükümet'te de Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işlerini yürüten Tuğrul Türkeş yeniden 63. hükümette olduğu gibi Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işlerini yürütecek. Türkeş ayrıca Kamu Kurumları ile İlişkilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olacak.

1-370.jpg

Ayrıca 64. Hükümetin diğer Başbakan yardımcılarının görevleri de şu şekilde açıklandı:

Kamu Diplomasisinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Yurt dışındaki Türkler'den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kamu Kurumları ile İlişkilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TBMM ile İlişkilerden Reform ve Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan