Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı (KİKEV)  “BM Engelli Hakları Sözleşmesinin KKTC’de uygulanması” konulu seminer gerçekleştirdi.

KİKEV Başkanı Bahire Doğru’nun yaptığı yazılı açıklamaya göre, Doğru konuşmasında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde “Kutlamıyoruz…Farkındayız…” sloganı ile gerçekleştirdikleri seminerde; KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin 27 Temmuz 2010 tarihinde Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesini onaylaması ile, bu sözleşmenin gereği olan yasal düzenlemeleri yapmak ve uygulamak, engellilerin sorununa çözüm bulmak için Devleti yükümlü kıldığını belirtti.

“Medeniyete ulaşmanın tek yolu adalettir ve bu adaleti sağlayacak olan yine Devlettir” ifadesinde bulunan Doğru, her insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğiyle, “Engelsiz bir Ülke ve Engelsiz bir dünya” için devleti, sivil toplum kuruluşlarını ve tüm vatandaşları engelli hakları yasalarının çıkarılması ile uygulanması çalışmalarında bir ve birlik olmaya gerekli katkıyı koymaya davet etti.

Avukat Öncel Polili de, BM Engelli Hakları Sözleşmesi maddelerinin açıklamalarını yaparak, KKTC’de bu maddeler ile ilgili yapılan yasal düzenlemeler ve uygulamalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

İşaret dili ile sunum yapılan seminerde, işaret dili çevirmenliğini Mehmet Özgür Aktaş gerçekleştirdi.

1449126746.jpeg