Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı (KİKEV‎) Sosyal Girişimcilik Projesi kapsamında sivil toplum örgütlerine ve kurumlara çektiği işaret dili videolarını düzenlenen etkinlikle tanıtacak.

Sivil Alan Açık Kapı Festivali kapsamında düzenlenen ve “Konuşan Ellerin STÖ ve Kurumlarla Buluşması” adını taşıyan bu etkinlik 21 Ekim Cuma günü saat 18.30-20.00 saatleri arasında Bedesten’de halka açık olacak.

KİKEV Başkanı Bahire Doğru, yazılı açıklamasında, “Bu proje, işitme engellilerin kurumları ve sivil toplum örgütlerini işaret diliyle tanımasına olanak sağlayacak ilk ve tek projedir” değerlendirmesinde bulundu.

Doğru, proje finali sonrasında da tüm kurumlara, işyerlerine, otellere, sivil toplum örgütlerine, restoranlara işaret diliyle video tanıtım filmi çekmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Bahire Doğru, çekilen işaret dili videolarında işaret dilinin yanı sıra alt yazı ve seslendirme olduğu bilgisini de verdi.

Doğru, bu projenin Avrupa Birliği tarafından finanse edildiğini, MAGEM ve Youth Power tarafından yürütülen Youthopia küçük hibe projesi kapsamında gerçekleştiğini kaydetti.

Bahire Doğru, işaret dili videosu çekilen kurumlar ve sivil toplum örgütlerini ise şöyle açıkladı:

“Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Limasol Sosyal Sorumluluk, Kıbrıs  Türk  İnsan  Hakları  Vakfı , Thalassaemia Derneği , Mülteci Hakları Derneği, Sağlık Dernekleri Platformu ve Kıbrıs  İşitme Konuşma  Engelliler Vakfı.”