Nadire Bahadi

Mağusa’da polis ekiplerinin aldığı bir ihbar üzerine mahkeme emri ile gerçekleştirdiği aramada evinde eski eser, kuru sıkı tabanca ve 4 adet canlı mermi bulunan Sungur Kılbaş tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. “Kanunsuz eski eser tasarrufu” ve “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçlamaları ile hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminata bağlanan zanlı Kılbaş, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmaya etki etme olasılığı yok

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Şükrü Hafız mahkemede verdiği ifadesinde, 20 Ağustos tarihinde alınan bir ihbar üzerine zanlı Sungur Kılbaş’ın evinde mahkeme emri ile arama yapıldığını açıkladı.  Yapılan aramada zanlının evinde ve evinin yanındaki ambarda tarihi eser nitelikli 1 adet kilise şamdanı, 1 adet kilise şamdanı ayaklığı, 1 adet 22 kalibrelik kuru sıkı tabanca ile 2 adet 7.50 kalibrelik, 1 adet 8.50 kalibrelik ve 1 adet 9 mm çapında canlı mermi bulunduğunu belirten Hafız, zanlının tutuklandığını kaydetti. Olay ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının yürütülen soruşturmaya etki etme olasılığının bulunmadığını söyleyen Hafız, Sungur Kılbaş’ın teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Sungur Kılbaş’ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak  kimlik, pasaport ve seyahat belgelerini polise teslim etmesi yönünde talimat verdi. Yargı aşamasında mahkemede hazır bulunmasını temin etmek maksadı ile zanlının 5 bin TL nakdi teminat ödemesine karar veren Yargıç Hacımulla ayrıca KKTC vatandaşı 1 kefilin 60 bin TL şahsi kefalet senedi imzalamasına karar verdi.