CHP lideri Kılıçdaroğlu, kızının edindiği bir daire ile ilgili haberler üzerine tüm aile fertlerinin malvarlığı ve kaynaklarının araştırılması talebiyle araştırma önergesi açılmasını istedi. Talep Meclis Başkanlığına sunuldu.

Kemal Kılıçdaroğlu, bası basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine aile fertlerinin malvarlığı ve kaynaklarının araştırılmasını istedi. İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergeye Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök, Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcıları başta olmak üzere milletvekilleri imza koydu. Kılıçdaroğlu önergesinde, halka hesap vermeyi onurlu bir görev saydığını belirtti ve attığı bu adımın siyasette yer alan herkese örnek olması gerektiğini belirtti.

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

Kılıçdaroğlu tarafından Meclis Başkanlığına verilen önergede şu ifadelere yer verildi: "Özgür basın ne kadar yüksek bir demokratik ahlakı temsil ediyorsa yandaşlık ve çıkar uğruna yalan haber yapmak, iftira atmak ve itibar suikastçiliğine soyunmak da o kadar büyük bir ahlaksızlıktır. Bazı basın kuruluşları tarafından yapılan bu eylemler, demokrasiye yönelik alçakça saldırılardır. Kamuoyunda "yandaş medya" veya "havuz medyası" olarak bilinen, gündeme kamu bankalarından aldıkları kredilerle gelen, sayısız sahte belge ve yalan haber yayınlayarak basın tarihimizde kara bir leke oluşturan bu gazete ve televizyonlar iftira niteliği taşıyan haberlerle geçmişte yüzlerce insanı mağdur etmişlerdir. Alın teriyle kazanılan helal parayla alınan 85 metrekare 2+1 orta sınıf bir apartman dairesi üzerinden CHP Genel Başkanı ve CHP yıpratılmak istenmekte, hayatı boyunca dürüstlük ve ahlak yolunda yürümüş insanlar hedef gösterilerek manevi bir linçe maruz bırakılmaktadırlar. Sıfırlamayı huy haline getirmiş bir güruh tarafından basın ahlakı adeta sıfırlanmakta, her yol mubah stratejisi ile her türlü yalan, iftira ve kara propaganda ortaya atılmaktadır. Kılıçdaroğlu'nun ve ailesinin verilemeyecek tek kuruş hesabı yoktur. En büyük gurur halka hesap verebilmektir, halka hesap vermeyi onurlu bir görev sayarım. Bu anlayış ile atılan bu adım siyasette yer alan herkese örnek olmalıdır."