CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 günlük Avrupa temaslarına İsviçre'nin başkenti Bern'den başladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 4 gün sürecek Avrupa temaslarına bu sabah İsviçre'nin başkenti Bern yakınlarındaki Grenchen kentinde yapılan CHP toplantısıyla başladı. İsviçreli CHP'liler Kılıçdaroğlu'na yoğun ilgi gösterirken, toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık yarım saat süren konuşması ise basına kapalı olarak gerçekleşti. Toplantı sonrasında basın mensuplarına Avrupa temaslarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, şehri gezerek vatandaşlarla buluşacağını kaydederek, "Onlara CHP'yi anlatacağım, sandığa gitmelerini söyleyeceğim, demokrasiye katkı vermelerini anlatacağım. Türkiye'nin sorunları var. O sorunlara yönelik CHP'nin çözümleri nelerdir aktarıyorum, aktarmaya da devam edeceğim. Resmi görüşmelerimiz olacak, o çerçevede de Türkiye'nin sorunları büyük bir olasılıkla gündeme gelecek. Ortadoğu gündeme gelecek, mülteciler gündeme gelecek. Bu konuda CHP'nin tavrı, tutumu konusunda bilgi vereceğim" dedi.

STRASBOURG'A GİTTİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra Strasbourg'a hareket etti. Kılıçdaroğlu, buradaki temasları dahilinde Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Avrupa İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks'le bir araya gelecek. İsviçre'nin ardından Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya'ya geçecek olan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, sırasıyla Strasbourg, Brüksel, Amsterdam, Köln, Mannheim, Stuttgart, Münih ve Viyana'da Türk vatandaşları ile bir araya gelecek.

Kılıçdaroğlu'na gezisi boyunca Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer eşlik edecek.

Kılıçdaroğlu Avrupa gezisini ilk durağında

Kılıçdaroğlu Avrupa gezisini ilk durağında