Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman ziyareti kapsamında Besni ve Gölbaşı ilçelerinde partililere hitap etti.

Adıyaman merkezdeki programının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Besni ilçesine geçti. Kemal Kılıçdaroğlu'nu Besni İlçe Seçim bürosu önünde partililer karşıladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılınçdaroğlu, rahmetli Başbakan Bülent Ecevit'in yolundan ilerlediğini, ne ezen ne de ezilen olacağını belirterek, "Adıyaman terör olayları ile anılmaya başladı. Burada barış, huzur, kardeşlik vardı neden böyle bir şey oldu. Yazık değimli insanlarımıza gencecik çocuklarımıza o anneler o babalar çocuklarını hangi umutlarla besliyor ve büyütüyorlar. Teröre kurban veriyoruz. Ben size Adıyaman'da Türkiye'de huzur vaat ediyorum. 7 Haziran seçimlerimizde vatandaşlarımızın taktiri ile hükümet oluşmadı. Koalisyon kurulması gerekti, vatandaşımızın kararı bizim için önemli dedik ama ne oldu saraydakiler izin vermemiş. Ya sen misin Başbakan. o mu Başbakan? "Bana 400 milletvekili vermediniz, ben de sizi zorla seçime götüreceğim" diyor. Böyle bir anlayış olabilir mi bana 400 milletvekili vermediniz diye terörü yeniden hortlatacaksın böyle bir anlayış olabilir mi? Ne ezen, ne ezilen. insanca bir yaşam için. çalmayan. çırpmayan bir hükümet için rahmetli Bülent Ecevit'in yolundan gidiyorum. Ne ezen, nede ezilen olacağız" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu. Besni'deki programının ardından Gölbaşı ilçesine hareket etti. Kılıçdaroğlu, burada da partisinin seçim bürosunun önünde konuştu.