CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşın elini vicdanına koyup sandığa gitmesini isterken, "Kim din üzerinden siyaset yaparsa en büyük sahtekardır" dedi.

Seçim programı kapsamında Aydın'da çeşitli ziyaret ve açılış programlarına katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Çine ve Nazilli ilçelerinde de halka hitap etti. Çine'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan spor tesislerinin açılışını yapan Kılıçdaroğlu, burada halka seslendi. Bu ülkede barışı, kardeşliği mutlaka sağlayacağına dair kendisini dinlemeye gelenlere söz veren Kemal Kılıçdaroğlu, "7 Haziran'da sandığa gittik vatandaş görevini yaptı. Vatandaş "tek parti olmasın" diyor. Adam gibi uzlaşın bir hükümet kurun" diyor. CHP olarak üstümüze düşeni Allah şahittir yaptık. Milli iradeye saygı gösterelim memleketin derdini sorununu hep beraber çözelim diye 10 gün görüştük. Ondan sonra "Biz hükümet kurmayacağız, 3 aylık seçim hükümeti kurmak istiyoruz" dediler. Hükmet kuramayanlara oy vermeyin "yeter" deyin. 13 yıldır iktidarlar, 1 yıl olsa, 10 yıl olsa tamam Allah aşkına bu hükümetten kim memnun? Esnaf, çiftçi, köylü taşeron işçisi memnun mu? Çocuğunu okula gönderen anne memnun mu? Bu hükümetten hortumcular memnun. Milleti soyanlar memnun. Ben size söz veriyorum. Siyasette gerginliğe, kavgaya, izin vermeyeceğim. Kul hakkı yiyeni affetmeyeceğim. Sizin için çalışacağım. Mücadele edeceğim" diye konuştu.

"BİRBİRİMİZİN İNANCINI SORGULAMAYA BAŞLADIK"

Konuşmasında AK Parti iktidarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bize vatandaşlarımız kızabilirler. CHP'ye kızabilir, hepsine saygı duyarım. Fakat bize hiç kimse kul hakkı yiyorsunuz diyemez. Her kuruşun hesabını veririz biz. Toprağımız var, deremiz taşımız denizlerimiz her şeyimiz var güzel bir ülkemiz var. Birlikte yaşamak varken, hangi gerekçeyle kavga? Bunu kabul etmiyorum. Ben size bu ülkede barışı, huzuru birlikte yaşamayı vaat ediyorum. Hiç kimsenin inancını siyaset konusu yapmadan. Kim gelir din üzerinden siyaset yapıyorsa o en büyük sahtekardır. Neden Allah ile kul arasına girmek hangi kitapta yazıyor. Herkesin inancı kimliği benim başım üzerine. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. Bölünüyoruz. Birbirimizin kimliğini inancını sorgulamaya başladık" dedi.

"DAVUTOĞLU SARAYA, BEN HALKA ÇALIŞIRIM"

CHP iktidarında ailelerin gelirinin en az 720 TL olacağını beyan eden Kılıçdaroğlu, "Ankara'da beylere bedava öğle yemeği veriyorlar. Biz de beylerden alacağız okullardaki çocuklarımıza vereceğiz. Biz onlar gibi değiliz. Bir şeyi sakın unutmayın. Davutoğlu saraya çalışır, Kılıçdaroğlu halka çalışır. Bütün dünya kimin ne olduğunu biliyor. Çiftçiye mazotu onlar yata kaç kuruşa veriyorlarsa biz de o fiyattan vereceğiz. Devlet kinle, öfkeyle yönetilmez. Devlet akılla mantıkla yönetilir. Bizim ülkemiz zengin ülkedir. Zenginse 17 milyon yoksul nereden çıkıyor. Bunları düşünerek sandığa gidin elinize vicdanınıza koyun. Terör belası kalsın, işsizlik olsun, 5 milyon Suriyeli gelsin diyorsanız adres belli gidin AKP'ye oy verin. Çiftçi alın terinin karşılığını almalı, işsizlik bitmeli, terör son bulmalı diyorsanız onun da adresi belli Altı Ok, Cumhuriyet Halk Partisi. Benim siyaset anlayışım onlarınkiyle bağdaşmıyor. Ben sizden birisiyim. Siz nasıl yaşıyorsanız ben de evimde öyle yaşıyorum" diyerek vatandaşlardan 1 Kasım'da CHP'ye oy vermesini istedi.

1 Kasım'da iktidara gelmeleri halinde siyasi etik yasası çıkaracaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Siyaset namuslu düzgün insanların görev alanı olmalıdır. Hortumcuların siyasette yeri yok olmamalıda zaten. Dün yırtık çarıklarıyla siyasete başladığını söyleyenler bugün dünyanın sayılı zenginleri arasında. Markel, "Siz Suriyelileri tutun biz size para vereceğiz" dedi. Burası rüşvet alan ülke midir? Biz Davutoğlu'na "Dış politikada yalnız bir hatanın faturasını 78 milyon insan öder" dedik. Şimdi hatanın bedelini biz ödüyoruz. Bizim çocuklarımız işsiz. Yabancıların çalışması için kanun teklifi kabul ettiler. Gencecik çocuklarımız işsiz, başı eğikse, utanması gereken siyasetçidir. Biz, yemeyeceğiz, yolsuzluk yapmayacağız. CHP iktidarında işçi, çiftçi, esnaf, tüccar, sanayici herkes kazanacak. Türkiye kazanacak ama hortumcular kaybedecek. Sözüm söz hortumcular kaybedecek" ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu Çine ve Nazilli'deki programının ardından karayolu ile Aydın'dan ayrılıp İzmir'e geçti.

Kılıçdaroğlu:

Kılıçdaroğlu:

Kılıçdaroğlu: