CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da herhangi bir partiyle ittifak yapmayacaklarını ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile yaptıkları görüşmelerin devam ettiğini, görüşmeler sonuçlanınca kamuoyuyla ayrıntılarını paylaşacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) adli yıl açılış törenine katıldı. Tören sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da herhangi bir partiyle ittifak yapmayacaklarını belirterek, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in kendisine yaptığı ve reddettiği konuşulan teklif için, "İttifak söz konusu değil. Sayın Perinçek ile güzel bir görüşme yaptık. Görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler netleştikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Medya gruplarına yapılan baskınlar hakkında ise Kılıçdaroğlu, "Bunlar gidici. Gittiklerini biliyorlar. Gittiklerini bildikleri için iktidarı vermemek için her türlü yola başvurabilirler. O nedenle ben bütün yurttaşlarımı ve aydınları göreve çağırıyorum. Medya üzerine baskı kuracaklardır, yargı üzerine baskı kurdular, kurmaya devam ediyorlar. Ama biz bütün bu baskılara direnmeliyiz. Çünkü biz demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri, işsizlerin haklarını, yoksulların haklarını, ezilenlerin, Türkiye'ye gelen 2 milyonun üstündeki Suriyeli kardeşlerimizin haklarını savunacağız" diye konuştu.