CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bombalı saldırının ardından Ankara Emniyet Müdürü Kadri Karal'ın görevden alınmasına tepki gösterdi.

Gaziantep'te programını sürdüren Kılçdaroğlu, gazetecilerin görevden alınan Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile ilgili sorusuna cevap verdi. Emniyet Müdürü Kartal'ın görevden alınmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "İstifa etmesi gerekenlerin ayrılması lazım. Yani içişleri bakanının ve televizyonda gülümseyen adalet bakanının ayrılması yada azledilmeleri gerekiyor. Bürokratın ne günahı var. Suçu da faturayı da bürokrata kesiyorlar. Bu işin siyasi sorumlusu var. Siyasi sorumlusu ben değilim, esnaf da değil. Siyasi sorumlu kim; siyasi sorumlu ülkeyi yönetenler. Ülkeyi yönetenler istifa etmiyorlar. Faturayı aşağıdaki gariban bir bürokrata çıkarıyorlar. Onların istifa etmesi ve ayrılmaları lazım. Demokrasi ve siyasi sorumluluk bunu gerektirir" dedi.

"KAVGAYI BİTİRECEĞİM"

Birlik ve bütünlüğü korumak zorunda olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hepimizin ortak bir hedefi var. Güçlü bir Türkiye olsun. Bölgesinde lider bir Türkiye olsun. Dünya'da sözü dinlenen bir Türkiye olsun. Bunun için çalışıyoruz. Siyasetin varlık nedeni de budur. Siyaset kavga aracı değil, siyaset gerginlik alanı değildir, siyaset vatandaşı ayrıştırma bölüştürme alanı değildir. Siyaset, vatandaşın derdini çözmedir. Sorunları gidermektir. Siyasetin görevi budur. Biz bu görevlerimizi unuttuk. Ayrışma sürecini, kavga sürecin başlattık. Yen bir dili kullanmaya özen gösteriyoruz. Yeni bir dili de kullanacağız. Sayın Başkan senin huzurunda, sadece buranın esnaf ve sanayicisine değil, tüm Türkiye'deki esnaf ve sanatkarlara açık yüreklilikle sesleniyorum. Benim size sözüm var. Sözümü tutacağım, bu ülkede kavgayı, dövüşü bitireceğiz. Başka çaremiz yok. CHP'ye oy verirseniz vermezsiniz o sizin tamamen özgür iradenize bağlı. Ama benim sözüm, rahat üretim ortamını size sağlamak. Siyasetçinin görevi budur. Bunu yapacağım" diye konuştu.