CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'daki milletvekili genel seçimi öncesi çıktığı Avrupa turunun Almanya ayağında, Stuttgart kentinde partililerle bir araya geldi.

Doblergreen Oteli'nde düzenlenen buluşmaya, Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi, Baden Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid de katıldı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin beş alanda temel sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, bunları dış politikadaki hatalar, ekonominin yanlış yönetimi, yargı bağımsızlığının ortadan kalması, eğitim sistemindeki başarısızlık ve Kürt sorunu olarak sıraladı.

Suriye konusunda Türkiye'nin hatalı bir politika izlediğini, öne süren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Şimdi U dönüşü yapmaya çalışıyorlar. Ama fatura Türkiye'ye çıktı ve vatandaşlara çıktı" dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu'ya barışı getirecek olan tek parti CHP'dir. Çünkü biz etnik kimlik üzerinden siyaset yapmıyoruz. Biz inanç üzerinden siyaset yapmıyoruz" diye konuştu.

SPD'li Baden Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid de sosyal demokrat partilerin dayanışma içinde olması gerektiğini belirterek, CHP'nin Baden Württemberg eyaletinde de teşkilatlanmasından memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Stuttgart’ta partililerle bir araya geldi

Kılıçdaroğlu, Stuttgart’ta partililerle bir araya geldi

Kılıçdaroğlu, Stuttgart’ta partililerle bir araya geldi