CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili yayın yasağını eleştirerek, "Bunu asla doğru bulmuyorum. Sayın Davutoğlu, kamuoyunun önüne çıkıp hangi gerekçeyle yayın yasağı getirdiklerini açıklamalı. Hâlâ 2 bakanın istifa etmemesi, yüreğimde derin bir yaradır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) "Siyasi Parti Liderleri ile Buluşma Toplantıları'nın ilk konuğu oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik "Göçmenleri göndermeyin, vizeyi kaldıralım" teklifiyle ilgili soruya cevap veren Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu pazarlık insani bir pazarlık değil. Bu pazarlığın kabul edilmesi doğru değil. Türkiye'de toplama kamplarının kurulması hele hele hiç doğru değil" dedi.

"2 BAKANIN İSTİFA ETMEMESİ YÜREĞİMDE DERİN BİR YARADIR"

Ankara'daki terör saldırısı sonrası getirilen yayın yasağını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Yayın yasağına gelince neden korkuyorlar? Hangi gerekçeyle yayın yasağı getiriyorlar. Kendi ayıplarını örtmek için mi? Olayın sağlıklı tartışılmasını engellemek için mi?Bunu asla doğru bulmuyorum asla. Sayın Davutoğlu, kamuoyunun önüne çıkıp hangi gerekçeyle yayın yasağı getirdiklerini açıklamalı. Söyledim failler belli. Ellerindeki listelerde yazılı. Faille belliyken neden önlem almadınız? Hangi gerekçeyle önlem almadınız? Bunu çıkıp halka anlatın. Bu işin sorumluları var. 11-12 saat önce bomba patlayacak diye tivitler atılmış, doğru. Neden olay meydana geldikten ve 99 yurttaşımız hayatını kaybettikten sonra soruyorsunuz? Neden daha önce sormadınız? Hangi gerekçeyle sormadınız? Bombanın patlamasını mı bekliyordunuz? İnsanların ölümünü mü bekliyordunuz?" dedi.

"Hala 2 bakanın istifa etmemesi yüreğimde derin bir yaradır" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu'na bir çağrı daha yapıyorum. Başbakanlığını kullan ve bunları azlet, yeter artık. 99 kişinin en azından ailelerine saygı duy. Bunların vebali var. Hangi gerekçeyle siz bu bakanları tutuyorsunuz? Sorumlular onlar, sanki hiç sorumlulukları yokmuş gibi ortalıkta geziyorlar. Anlamakta zorluk çekiyorum" şeklinde konuştu.