CHP Gelen Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz ‘şehitleri'nin yakınlarının askerlikten muaf tutulmasına "Binali Yıldırım da duysun, bakanlar da Saray'daki zat da duysun. Bu düzenlemeyi yapan, şehitler arasında ayrım yapan insanlar haindirler" sözleriyle tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Sevgili anneler; Türkiye'nin çok sorunları olduğunu söyledim, siyaset kurumunun bunları çözmesi gerekiyor ama AKP'nin sorun çözme kapasitesi yoktur, bunu kaybetmiştir. Bugün KHK yayınlandı, şehitler arasında ayrım yapmışlardı, şimdi bunu derinleştirmişlerdir. 15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri, çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Açık ve net söylüyorum, Binali Yıldırım da duysun, bakanlar da Saray'daki zat da duysun. Bu düzenlemeyi yapan, şehitler arasında ayrım yapan insanlar haindirler" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 678 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Askerlik Kanunu'nda düzenleme yapıldı. Buna göre, darbe girişimi sırasında ‘şehit' olanların çocukları ve kardeşleri istekli olmadıkça silah altına alınmayacak.