CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye ateş çemberinden geçiyor. Terör bir taraftan ekonomik sıkıntılar bir taraftan, işsizlik bir taraftan, gazetelere baskı, televizyonlara baskı, televizyonlar kapatılıyor, gazetelerin yayın yapması engelleniyor. Gazeteciler ölümle tehdit ediliyor. Bu süre içinde hepimize görev düşüyor. Bu ülkeye huzuru ve refahı getireceğim"dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Aydınlıkevler'de yaptığı konuşmada, "1 Kasım'da sandığa gideceğiz. Bu seçimler önceki seçimlere benzemiyor. Bu seçimlerde düşünerek gideceğiz. Türkiye ateş çemberinden geçiyor. Terör bir taraftan ekonomik sıkıntılar bir taraftan, işsizlik bir taraftan, gazetelere baskı, televizyonlara baskı, televizyonlar kapatılıyor, gazetelerin yayın yapması engelleniyor. Gazeteciler ölümle tehdit ediliyor. Bu süre içinde hepimize görev düşüyor. Bu ülkeye huzuru ve refahı getireceğim" dedi. Annelere seslenen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Çocuklarınız işsiz biliyorum. Evlatlarınızı askere gönderirken hüzünle gönderiyorsunuz ne olacak diye. Bütün bu dertleri bitirmek mümkün. Bunun için çaba harcamak mümkün. Görüşü ne olursa olsun geçmişte su veya bu partiye oy vermiş olabilirsiniz ama şimdi o dönem değil. Şimdi birlik beraber olma zamanı. Şimdi Cumhuriyeti güçlendirme zamanı. O nedenle anneler sizin oyunuza ihtiyacım var. Ülkenin bütün kadınlarına sesleniyorum. Çocuklarınıza daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyorsanız eğer bu ülkede çocuklar yatağa aç girmesin istiyorsanız eğer bu ülkede lanet olsun şu terör bitsin istiyorsanız emin olun tek adres var. O da CHP. Bir hükümet var Türkiye'yi yönetemiyor. Kimin Türkiye'yi yönettiği belli değil. O nedenle sandığa giderken düşüneceğiz. Elimizi vicdanımıza koyacağız."

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir" sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Yani Cumhuriyet demek bütün yurttaşları kucaklamak demek. Cumhuriyet demek fazilet demek. Cumhuriyet demek yoksulluk olmasın demek. Cumhuriyet demek demokrasi demek. Cumhuriyet demek kirlilikten arınmış bir siyaset demek. Sizin için çalışacağım hiç merak etmeyin. Yeter ki bu ülkeye huzur barış gelsin" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Aydınlıkevler'in ardından Ankara'daki seçim turunu Keçiören, Batıkent ve Sincan İlçesi Lale Meydanını ziyaret ederek tamamladı.