İsveç'te bir okula maskeli bir kişi tarafından düzenlenen kılıçlı saldırıda yaralanan öğretmenin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsveç'in ikinci büyük kenti Goteborg yakınlarındaki Trollhattan kentinde bulunan Kronan okuluna maskeli bir kişi tarafından kılıçla saldırı gerçekleştirilmişti. Yetkililer saldırıda 2 öğrenci ve 1 öğretmenin yaralandığını kaydederek, 1 öğretmenin de hayatını kaybettiğini açıkladı. İsveç polisi açıklamasında, olayın okulun kafeteryasında meydana geldiğini bildirdi. Polis sözcüsü Thomas Fusborg, 20'li yaşlardaki saldırganın aralarında bir kılıcın da bulunduğu bir çok silah taşıdığını bildirdi. Fuxborg, polisin olay yerine geldiğinde erkek bir öğretmenin hayatını kaybettiğini, bir başka öğretmenle yaşları 11 ve 15 olan 2 öğrencinin de yaralandığını söyledi. Saldırgan polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilirken, polis saldırının nedenine dair bir açıklamada bulunmadı.

Sağlık görevlileri ise öğrencilerin ciddi kesik yaralarının bulunduğunu bildirerek, saldırganın durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti. Yaklaşık 400 öğrencinin eğitim gördüğü okulun, öğretmenlerin kaygıları konusu konferans için açık olduğu bu nedenle okula girenlerin yeterli derecede kontrol edilmediği iddia edildi.

Öte yandan İsveç Başbakanı Stefan Lofven'in bu olayın ardından programını iptal ederek bölgeye gideceği öğrenildi.