Suriye'den ateşlenen roket mermisi Türkiye’de, Kilis'te bir binanın çatısına isabet etmesi sonucu aynı aileden 3 Suriyeli çocuk öldü, 5 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, iç savaşın devam ettiği Suriye'den atıldığı belirlenen bir roket mermisi, Kilis kent merkezinde Hakverdi Mahallesi'ndeki öğretmenevinin arkasında bulunan 2 katlı bir binanın çatısına düştü.

Patlamada, binada yaşayan ve aynı aileden olduğu öğrenilen 3 Suriyeli çocuk hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı.

Yaralılar 112 Acil Servis ekipleri tarafından Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Polis ve itfaiye ekiplerinin çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldığı olay yerine AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

TOPLAM 4 ROKET MERMİSİ DÜŞTÜ

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis kent merkezine 14.38 ile 16.00 saatleri arasında Suriye'den atıldığı belirlenen 4 roket mermisinin düştüğünü bildirdi.

Tapsız, kent merkezindeki çeşitli adreslere düşen top mermilerinden birinin de Suriyelilerin yaşadığı bir binanın çatısına isabet ettiğini söyledi. Merminin binada hasara yol açtığını belirten Tapsız, bu sırada evde yaşayan Suriyelilerden 3 çocuğun hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Başka bir adrese düşen top mermisinin de bir yetişkin Suriyelinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına yol açtığını belirten Tapsız, Kilis'e atılan havan mevzilerinin radarlarla tespit edildiğini bildirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki sınır birliklerinin, söz konusu mevzileri sınıra konuşlu bulunan başta obüs topları ile tank ve benzeri ağır silahlarla imha ettiğini bildiren Tapsız, söz konusu hedeflerin halen atış altında tutulduğunu açıkladı.

Tapsız, Kilis Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve tedavilerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, söz konusu mermiden yaklaşık yarım saat önce Suriye'den ateşlenen roket mermisinin Kilis'teki boş bir araziye düşmesi sonucu çobanlık yaptığı öğrenilen Suriyeli Kamil Cerruh (40) ve ortaokul öğrencisi Mehmet Sarıbuğday (14) yaralanmış, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Cerruh, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Olayda 10 koyun da telef olmuştu.

Ayrıca bugün yine Suriye'den ateşlenen 2 roket mermisinden biri Kilis Devlet Hastanesine oksijen deposuna isabet etmiş, diğeri ise zeytin bahçesine düşmüştü. Her iki olayda ölen ve yaralanan olmamıştı.