TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, "İnşallah 7 Haziran'da yaşanan kaos ve belirsizlik dönemi bu dönem yaşanmaz. Ülkemizde kim kazanırsa kazansın, kim iktidar olursa olsun huzur olsun, istikrar olsun. Ülkenin buna ihtiyacı var" dedi.

Bakan Alaboyun, saat 10.00'da eşi Gönül, oğlu Ömer ve kızı Zeynep Alaboyun ile beraber Çankaya ilçesindeki İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne oyunu kullanmaya geldi. Alaboyun ailesi, oy kullanma işlemi öncesi bir süre kuyrukta sıra bekledi. Bakan Alaboyun, nüfus cüzdanını görevlilerin kontrol etmesinin ardından 2489 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Alaboyun'a AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan eşlik etti.

Oy kullanma işleminin ardından çıkışta gazetecilere açıklama yapan Alaboyun, bugün Türkiye'nin sandık başında olmasını demokrasinin genel bir kuralı olarak değerlendirdi.

"İNŞALLAH 7 HAZİRAN'DA YAŞANAN KAOS VE BELİRSİZLİK DÖNEMİ BU DÖNEM YAŞANMAZ"

Alaboyun, "Bu çerçevede de 7 Haziran seçimlerinden sonra istikrarsız bir dönem oluşunca Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bir seçime gidilme kararı alındı. Seçimin sonuçlarını bugün alacağız. İnşallah 7 Haziran'da yaşanan kaos ve belirsizlik dönemi bu dönem yaşanmaz. Ülkemizde istikrar olsun, kim kazanırsa kazansın. Kim iktidar olursa olsun huzur olsun, istikrar olsun. Ülkenin buna ihtiyacı var" dedi.

7 Haziran'dan sonra dolarda spekülasyon, ülkede kriz ve terörde artış yaşandığını anlatan Alaboyun, bunların bir boşluk yaşanması durumunda Türkiye'de daha da kötü şeyler yapılabileceğinin işareti olduğunu belirtti. Türkiye'nin bu anlamda güçlü bir devlet olduğunu söyleyen Alaboyun, "İnşallah vatandaşımızın sağlıklı, şuurlu bir oy kullanımıyla istikrara kavuşuruz" diye konuştu.

"BİR SIKINTI OLACAĞINI SANMIYORUM"

Bakan Alaboyun, oy kullanma işleminin ardından Gölbaşı ilçesinde TEİAŞ Milli Yük Tevzi Merkezi'ne gideceğini belirterek, "Bizde 26 dağıtım şirketi var, onlarla birlikte sürekli anbean özellikle Güneydoğu ve değişik bölgelerinde enerji kesintilerine karşı tedbirimiz olacak, takip edeceğiz. Geçmişte yaşanan spekülasyonlar yaşansın istemiyoruz. Amacımız hizmet etmek. Zaten ileri saat uygulamasını iki hafta erteledik. Bunun da amacı seçim gün içerisinde, aydınlıkta yapılsın, sayımlar da aydınlıkta tamamlansın, herhangi bir sıkıntıya ve spekülasyona neden olmasın diye. Takip edeceğiz. Kolay değil, 52 bin kilometre ana iletim hattımız var, 1 milyon 200 bin kilometre de şehir içi hatlarımız var ve on binlerce trafomuz var. Bunların hepsinin bakımını, onarımını -biz rutin bakımlarımızı seçim nedeniyle öteledik- oradan yakından takip edeceğiz. Helikopterlerimiz hazır, bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Arkadaşlarımız çok büyük hazırlık yaptılar" ifadelerini kullandı.

Bakan Alaboyun, ardından makam aracına binerek Gölbaşı'na hareket etti.