Seçim yarışı boyunca,eski başbakanlardan İrsen Küçük'ün, Dr. Derviş Eroğlu aleyhine CTP-BG'nin iki önemli ismi Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarından Sonay Adem ve CTP-BG’ninGazimağusa bölgesindeki etkin ismi Ali Gülle ile işbirliği yaptığı ileri sürüldü.

Yeni Bakış'a konuşan Küçük'e yakın bir kaynak, Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turundan 1 hafta önce İrsen Küçük'ün Adem ve Gülle ile Lefke'de, seçimlerin ikinci turunun hemen ardından da Dağyolu'nda  buluşarak, Eroğlu ve CTP-BG'nin adayı Siber'in seçimi kazanmaması için strateji belirlediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi yarışı sonlandı ancak tartışma ve spekülasyonlar hala sürüyor. 3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile arası açık olan Eski Başbakanlardan İrsen Küçük'ün  seçim yarışının başından itibaren Eroğlu aleyhine yakın çevresi üzerinden yürüttüğü kampanya herkes tarafından bilinen bir gerçek. Küçük, hem yazılı basına verdiği demeçlerde hem de katıldığı televizyon programlarında Derviş Eroğlu aleyhinde ağır eleştirilerinin yanı sıra aktif siyasette yer aldığı dönemde kendine yakın isimler aracılığıyla seçimin son gününe kadar yoğun bir kampanya yürüttü. Gazetemize ulaşan bir bilgiye göre,Küçük'ün Eroğlu aleyhine yürüttüğü kampanya sürecinde en ilginç stratejisi ise CTP-BG'nin iki önemli ismi Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarından Sonay Adem ve Partinin Gazimağusa bölgesindeki etkin ismi Ali Gülle ile gerçekleştirdiği görüşmeler. Yeni Bakış'a konuşan Küçük'e yakın bir kaynak, Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turundan  1 hafta önce İrsen Küçük'ün Adem ve Gülle ile Lefke'de, seçimlerin ikinci turunun hemen ardından da Dağyolu'nda  buluşarak, Eroğlu ve CTP-BG'nin  adayı Siber'in seçimi kazanmaması için strateji belirlediklerini kaydetti.Küçük’e yakın kaynağın gazetemize açıkladığı bu işbirliğinin gerçek olması durumunda CTP-BG Parti Tüzüğü’nün nasıl çalıştırılacağı merak konusu.

Kaynak: Yeni Bakış