Kıbrıs İlahiyat Mensupları ve Mezunları Derneği Yönetşm Kurulu Başkanı Emre Özkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapmasında yayınladığı mesajda, emekçi kadınlar, ev hanımları ve annelerin Kadınlar Günü’nü kutladı.

Özkan mesajında, derneğin kadınların bugün ve yarınlarına yönelik vermekte olduğu demokratik mücadeleye destek verdiğini ifade etti.

Emre Özkan,“Cennet annelerin ayakları altındadır’ diyen İslam Peygamberi Hz.Muhammed’den (sav) ve ‘Kadın Hakk nurudur, sevgili değil! Sanki yaratıcıdır, yaratılmış değil!’ diyen Hz.Mevlana’dan, ‘Kadın erkeğin mutlak hakikate ulaşmasının vasıtasıdır’ diyen Şeyh-i Ekber Hz.Muhyiddin’den ilhamla kadınlarımızın Nur saçtığı cennet bir memleketi temenni etmekteyiz” ifadesini kullandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kutlanmaya başlanmasına ilişkin tarihi bilgi de veren Özkan, Atatürk’ün Türk kadınlarına yüklediği ödevlere de atıfta bulundu.

Özkan, şöyle devam etti:

“Kadının en büyük görevi analıktır. İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse, bu görevin önemi tam olarak anlaşılır. Kadınlarımız için, asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım. Zaman ilerledikçe, ilim geliştikçe, medeniyet dev adımlarıyla yürüdükçe, hayatın, asrın bugünkü gereklerine göre evlât yetiştirmenin güçlüklerini biliyoruz. Anaların, bugünkü evlâtlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli özellikleri taşıyan evlât yetiştirmek pek çok yüksek özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız hattâ erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar.”