Kıbrıs İlahiyat Mezunları Derneği, KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel’e tepki gösterdi.

Dernek Başkanı Emre Özkan, yazılı açıklamasında, Gökçebel’in “İlahiyat Koleji adı altında geleceğin canlı bombalarının yetiştiğini” savunan, talihsiz bir açıklama yaptığını, bunu üzülerek okuduklarını kaydetti.

Hala Sultan İlahiyat Koleji öğrencilerinin, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı dâhilinde, öğretmen sendikalarının gözetiminde, laik, demokratik, Atatürkçü eğitim almakta olduklarını; Kıbrıs Türk toplumunun çocukları olduklarını ifade eden Özkan, şunları dile getirdi:

“Çocuklarımızın ve kendi yetiştirdikleri çocukların ötekileştirici, ayrıştırıcı, bölücü, küçük düşürücü bir üslupla rencide edilmesi asla kabul edilemez. Yusuf Suiçmez hocamızın dediği gibi ‘İlahiyat Koleji'nde intiharcı değil intiharları engelleyen gönül doktorları yetiştirilmektedir’. Toplumumuzu derinden sarsan sorunların üzerine hep birlikte gitmek yerine, toplumun bir kısmını ötekileştirerek bir sonuca varılacağını sanmak, toplumun moral motivasyonunu çökertmekten başka bir işe yaramaz, tam da adamızda istenilen ötekileştirici, ayrıştırıcı, bölücü sürece hizmet eder.”

Sürç-i lisan ettiğini düşündükleri Gökçebel’i her şeyden önce toplumsal gerçeklerle barışmaya davet ettiklerini belirten Özkan, “yapmış olduğu açıklamayı ne öğretmenlikle, ne sendikacılıkla, ne de sosyalizmle bağdaştıramadık! Ön yargılı yaklaştığını düşündüğümüz açıklamasında şüphelerinin giderilmesi için gerekli işbirliğini yapmaya hazırız. Çatışmak yerine toplumsal değerler ve erdemler üzerinden uzlaşmacı bir yaklaşımın Kıbrıs Türk toplumunun menfaatine olduğu kanaatindeyiz” dedi.