ESNAF İKİYE BÖLÜNDÜ

Ülkede kutlanan 4 günlük Kurban Bayramı öncesinde, Başkent Lefkoşa'da esnafın satışlarını sorduk. Kimisi 'süper' derken, kimisi de 'berbat' dedi.

PEK HAREKETLİLİK OLMADI

Bayram öncesinde, yoğunluk olması beklenen çarşılarda pek fazla hareketlilik gözlenmezken, bayram heyecanı da hissedilmedi.

Kurban Bayramı öncesinde birçok vatandaş yine Kıbrıs'ın güneyine akın ederken, 4 günlük bayram tatili fırsat bilen bazı vatandaşlar da yurtdışı tatilini tercih etti. Çarşılarda canlılık olacağı ümidini taşıyan esnaf ise, bayram öncesinde yeterince satış yapamadı. Bazı esnaf bayram alışverişlerinden kısmen satış yaparken, bazısının ise bayram yine yüzünü güldürmedi. Bayram öncesinde alışveriş yoğunluğu olması beklenen çarşılarda pek fazla hareketlilik gözlenmezken, bayram heyecanı da hissedilmedi. Arefe günü Başkent Lefkoşa'da esnafın satışlarını sorduk. Esnafın bir kısmı satışlarında bir değişiklik olmadığını belirtirken, bazıları satış yapamadığından yakındı, satışlarının sorulduğu bazı esnaf ise 'süper' diye yanıtladı.

ESNAF NE DEDİ?

Gönül Rıdvanoğlu:

Evet bayram dolayısıyla iki -üç gündür satış var. Bu satış bana göre orta karardır.

Serap Altun:

Hareketlilik yok. Pek bir bayram satışı olmadı. Kaç gecedir gece saat 22.00'ye kadar dükkanımızı açık tuttuk ancak satış yapamadık.

Makbule Mupimol:

Satışlarımız süper. Bayrama iki gün kala ve arefe günü bayram satışlarımız güzel geçti. Öncesinde ise pek alışveriş yapılmadı.

Cevdet Kopar:

Satışlarımız berbat. Her bayram daha da kötüye gidiyor. Biz her bayram biraz satış yaparız diye ümit ediyoruz. Nedenini hükümete sormalı.