Devrim Demir

Değirmenlikte geçtiğimiz hafta sonu infiale neden olan 4 yaşındaki kız çocuğuna cinsel taciz suçlaması ile ilgili şikâyet üzerine 3 gündür poliste tutuklu bulunan Murat Erkunt aleyhine başlatılan soruşturma tamamlandı.

Tutukluluk süresi dolan zanlı Erkunt, teminat talebiyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ileride yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği otuz bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Polis: İfade vermedi

Demirhan Karakolunda görevli polis memuru Ömer Ülger mahkemede verdiği ifadede zanlı Murat Erkunt’un “Cinsel taciz” suçlaması ile tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Ömer Ülger, olayın Temmuz ayı içinde meydana geldiğini ve polisin bilgisine 9 Temmuz tarihinde geldiğini söyledi.

Ülger, Değirmenlik’te yaşayan zanlı Erkunt’un kendi evinde yalnız olduğu esnada kapıya gelen ve komşusu olan 4 yaşındaki kız çocuğunu eve aldığını kaydetti.

Zanlı Murat Erkunt’un kız çocuğuna cinsel organını gösterdiğini aktaran Ülger, çocuğun olayı anne ve babasına anlattığını belirtti.

Ailenin yaşanan olayı 9 Temmuz tarihinde polise anlatmasının ardından zanlı hakkında soruşturma açıldığını ifade eden Ülger, zanlının 3 gündür poliste tutulduğunu aktardı.

Polis, zanlının tutukluluğu süresinde hiçbir şekilde polise ifade vermediğini belirtti.

Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade eden Ülger, Erkunt’un yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

Erkunt kefil bulamadı

“Cinsel tacizle” suçlanan Murat Erkunt, ileride yargılanmak üzere mahkemenin teminat şartlarını yerine getiremedi. Erkunt kendisine kefil olacak birini bulamadığı için, ileride yargılanmak üzere Merkezi Cezaevine gönderildi.