Hüseyin Çiçek

Tasarruflarında 30 gram uyuşturucunun ele geçirildiği operasyon sonucunda tutuklanan zanlılar Osman Özbayır, Ümit Ay ve Şengül Akburç, soruşturmalarının tamamlanmasına müteakip dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 21 Aralık 2015 tarihinde zanlıların ikametgahına düzenlenen operasyon sonucunda 30 gram uyuşturucu madde ele geçirildiğini anımsattı.  

Özbayır’ın sabıka dosyası kabarık

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Özdesoy, zanlılardan Osman Özbayır’ın benzer sabıkalarının bulunduğunu ve ele geçirilen uyuşturucu maddenin sahibi olduğunu ifade ederek, hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep ederken, Ümit Ay ile Şengül Akburç’un mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Banu Soyer, zanlı 1 Osman Özbayır’ın 1 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verirken, diğer 2 zanlının 2’şer bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 30’ar bin TL’lik şahsi kefaletleri ile serbest bırakılmalarına emir verdi. Ancak teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılarda Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.