Başbakan Ahmet Davutoğlu, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki operasyonun hedefe ulaşılana kadar devam edeceğini belirterek, "Kimse şov yapmaya kalkmasın" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı görevine yeniden atanan Mehmet Görmez'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Başbakan Davutoğlu, Silvan'da teröristlerce nasıl bir yığınak yapıldığını bildiklerini ifade ederek, "Kimse şov yapmaya kalkmasın. Hedefe ulaşana kadar operasyon sürecek" mesajını verdi. "Silvan'da ve diğer bütün ilçelerimizde ve illerimizde, yerleşim merkezlerimizde huzur kesin olarak tesis edilene kadar bu çalışmaları sürdüreceğiz" diyen Davutoğlu, Silvan'da büyük ölçüde operasyonun tamamlanmakta olduğunu da ekledi.

KARA HAREKATI OLUR MU ?

Başbakan Davutoğlu, IŞİD'e yönelik bir kara harekatı hazırlığı olup olmadığı sorusuna ise, şu an böyle bir hazırlık içinde olunmadığı cevabını verdi. Davutoğlu, "Ama Türkiye'ye yönelik bir saldırı, bir tehdit olursa Türkiye gereğini yapar" dedi.

YENİ HÜKÜMET

Davutoğlu'na yeni hükümetin ne zaman kurulacağı da soruldu. Başbakan, "Özellikle bütçe takvimi bakımından hükümetimizin bir an önce göreve başlaması gerekmekte. Bizim süratle hükümetimizi kurup bütçemizi Meclis'ten geçirmemiz gerekli. Sayın Cumhurbaşkanımızın da takdirinin bu yönde olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"MAKSADINI AŞAN BİR İFADE"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa'da başörtülü şüphelilerin gözaltına alınmasının ardından Manisa Valiliğinin yaptığı açıklamayı da eleştirdi. Davutoğlu, "Maksadını aşan bir ifadedir. Maksadın ne olup olmadığını tartışmak da istemem. Kesinlikle 78 milyonun her biri bizim için olumlu imaja sahiptir. Her hukuki soruşturmada vatandaşlarımızın, izzetleri, onurları, hakları hukuk devletinin temini altındadır" dedi.

’Kimse şov yapmaya kalkmasın’