Iğdır'da terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği hain saldırıda şehit düşen polis memurlarından Bekir Ferhat Kaya ve Nebi Gündoğan, memleketleri Kırıkkale'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Iğdır'da Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını taşıyan servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin sabah terör örgütü PKK'nın önceden yola döşedikleri patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen polis memurlarından Bekir Ferhat Kaya'nın (22) ve Nebi Gündoğan'ın (30) naaşları uçakla önce Ankara'ya daha sonra karayoluyla Kırıkkale'ye gönderildi.

Binlerce kişinin tekbirleri ve dualarla karşılanan şehit polis memurlarının cenazeleri Nur Camine getirildi. Öğle namazına müteakiben Nur Cami'nde cenaze törenine Kırıkkale Valisi Ali Kolat, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can, MHP milletvekili Seyit Ahmet Göçer, üst düzey askeri ve polis yetkilileri ile şehit polislerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit polislerin cenazesinde terör bir kez daha lanetlenirken, terör örgütü PKK'ya da lanet yağdı. Cenaze töreninde şehidin yakınları ve arkadaşlarının ayakta durmakta zorlandıkları gözlendi. Şehit polislerinin fotoğraflarına ve al bayraklı tabutlarına sarılan yakınları teselli aradı.

İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı cenaze namazında gözyaşları sel olup akarken törene katılanlar "kahrolsun PKK, Şehidim hakkını helal et" şeklinde slogan atarak tekbir getirdi. Kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Bekir Ferhat Kaya'nın naaşı Kırıkkale şehitliğinde şehit polis memuru Nebi Gündoğan'ın naaşı ise Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesine bağlı Akçakavak köyünde dualar eşliğinde toprağa verildi.

Kırıkkaleli şehitler son yolculuklarına uğurlandı

Kırıkkaleli şehitler son yolculuklarına uğurlandı

Kırıkkaleli şehitler son yolculuklarına uğurlandı