Bursa'da kırmızı ışıkta geçen tanker yolcu otobüsüne çarptı. Çarpma anı kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay, geçen çarşamba günü merkez Yıldırım ilçesi 11 Eylül Bulvarı'nda meydana geldi. Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (BUSKİ) ait su tankeriyle seyir halinde olan Ruhi A. (45), kırmızı ışığın yandığını fark etmedi. 16 ND 664 plakalı tankeriyle yoluna devam eden sürücü, o sırada yeşil ışığın yanmasıyla birlikte yola çıkan Doğan T. (38) idaresindeki 16 M 00066 plakalı özel halk otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle tanker ve otobüs karşı şeride savruldu. Yol kenarındaki tarlaya girmekten son anda kurtulan otobüs şoför Doğan T. yaralandı.

OTOBÜSTE KİMSENİN OLMAMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Camları kırılan otobüste sürücünün haricinde bir kişinin daha olduğu öğrenildi. Sürücü, 112 ekipleri tarafından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolcunun ise, kazadan sonra durumunun iyi olduğu ve olay yerinden ayrıldığı belirtildi. Kaza sonra otobüste kimsenin olmaması faciayı önlerken, hafif yaralanan Ruhi A. da hastaneye götürüldü.

Kaza, kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, yola çıkan bir otobüsün kırmızı ışığın yanmasıyla birlikte durduğu görülürken, tanker sürücüsü ise yoluna devam ediyor. Bu sırada yola çıkan otobüse çarpan, tankerin üst kısmından su çıkıyor. İki araç da çarpmanın etkisiyle diğer şeride savruluyor. Ayrıca o sırada karşı şeride geçen bisikletli de şans eseri kazadan kurtuluyor.

Kazanın şokunu atlatamayan otobüs şoförü Ruhi A., "Kırmızı ışıkta ya ben ya o geçti, tam bilemiyorum. O diğer taraftan çıktı. Ben de yolumda ilerliyordum. Çarpıştık" dedi.

Polisin kazayla alakalı tahkikatı sürüyor.

Kırmızı ışıkta geçen su tankeri otobüsü böyle biçti

Kırmızı ışıkta geçen su tankeri otobüsü böyle biçti