Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu işbirliğinde rehber öğretmenler için hazırlanan “Kişisel ve Sosyal Becerileri Geliştirme Kılavuzu” bugün düzenlenen hizmetiçi eğitimde tanıtıldı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Genel Orta Öğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okulların rehber öğretmenlerine yönelik eğitim Lefkoşa Türk Maarif Koleji Rauf Raif Denktaş Kültür Salonu’nda yer aldı.

Etkinliğe, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Önleme Programı Hazırlama Alt Komitesi’nde görev yapanlar ve kitabın hazırlanmasına katkı koyanlar katıldı.

Etkinlikte, Yrd. Doç. Dr. Asuman Bolkan, Psikolojik Danışman Aysel Çeliktaşlılar ve Uzm. Psikolog Süreyya Geylan, kitabın içerik ve amacına yönelik bilgi verdi.

Bolkan, hizmet içi eğitim öncesinde yaptığı konuşmada, önleme programı hazırlanmasında dünya örneklerini inceleyerek her ülke ve kültürel farklılıklarını dikkate aldıktan sonra KKTC  kültürü, liseleri ve ortaokullarına uygun bir program hazırladıklarını söyledi.

2000 yılında 1. baskısı hazırlanan “Kişisel ve Sosyal Becerileri Geliştirme Klavuzu”nun son 2 yıldır yeniden gözden geçirilerek düzenlendiğini ve aynı isimle 2. baskının yayımlandığını ifade eden Bolkan, kılavuz kitap hazırlanırken yıllara dayanan bilimsel çalışma ve raporları dikkate aldıklarını kaydetti.

1474559486.jpg

1474559487.jpg

1474559488.jpg