Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve T&T Airport işbirliği ile sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen “Kitap Ağacı” projesinin son adımı, geçtiğimiz günlerde Ercan Havaalanı’nda gerçekleştirildi.

Kitap Ağacı ve yeni yılın kitap yılı olmasını dileyen pankart, farkındalık yaratılması amacıyla bir aylık süre boyunca Ercan Havaalanı’nda sergilendi. Bunun yanında, yalnızca farkındalık değil davranış kazanılmasına da destek olunabilmesi için DAÜ ve T&T Airport, 100 çocuğa kitap dağıttı. Farklı konu ve yazarlardan oluşan 100 kitap çocuklara dağıtılırken, ailelere de okuma alışkanlığı kazanmanın öneminin vurgulandığı proje, 11 Ocak 2016 Pazartesi günü kitap ağacının Ercan Havaalanı’ndan toplanması ve ağacı oluşturan kitapların ihtiyacı olan kütüphanelere bağışlanması ile sona erdi.

Proje, günümüzde insanların okumaya gitgide daha az önem vermesi ve zaman ayırmamasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenmişti. Oluşturulan ağaç yaklaşık 2 metre yükseklik ve 1,8 metre çapında olup, oluşturulma aşamasında DAÜ Özay Oral Kütüphanesi’nin temin ettiği 500 adet kitap kullanıldı. Oluşturulan ağacın yanına #YeniYılKitapYılı sloganları koyularak projeye sosyal medya katılımıyla da dikkat çekilmesi ve farkındalık oluşturulması amaçlandı.

img_0013.jpg

img_0021.jpg

img_0024.jpg

img_0030.jpg

img_0041.jpg