KITOB yazılı açıklamasında, otel sınıfına giren ve 1’den 5'e kadar yıldız taşıyan oteller ile turistik bungalowlar, tatil köyleri, butik, apart otel ve özel belgeli otellerden oluşan üyelerine ilişkin Temmuz 2015 ayı üye oteller doluluklarını şöyle açıkladı:

“5 yıldızlı büyük tesislerin dolulukları Temmuz 2015 ayında %68 oranında olmuştur. Buna göre; 2014 yılının Temmuz ayına göre %5 oranında düşüş, geçen Haziran 2015 ayına göre %5’lik bir yükselme yaşanmıştır.

Küçük otellerin Temmuz 2015 ayında doluluk oranı %45 olmuştur. Buna göre; 2014 yılının Temmuz ayına göre %5  lük bir düşüş yaşanırken, geçen Haziran 2015 ayına göre %9’luk bir yükselme gözlenmiştir.

Tüm Otellerin doluluk oranı ortalaması ise %57 olmuştur. 2014 yılının Temmuz ayına göre tüm oteller doluluğunda %4’lük bir düşüş gözlemlenirken, geçen Haziran 2015 ayına göre %7 düzeyinde bir yükselme gerçekleşmiştir.”

Açıklamada, 2014 yılına kıyasla Haziran ayında başlayan otel doluluklarındaki düşüşünü Temmuz ayında da devam ettiğine işaret edilerek, Temmuz ayında hem beş yıldızlı otellerde hem de bu kapsam dışındaki otellerde yüzde 5 oranında düşüşler gerçekleştiği ifade edildi.

KITOB, öngörüleriyle örtüşen bu durumun, ana pazar olan Türkiye ve çevresindeki ortamın gerginleşmesi ile kronik bir hale gelme riski taşıdığına işaret ederek, “Önceleri talep ettiğimiz, Sezonu kurtaracak küçük ölçekli aksiyonların yerine, rakiplerimiz tarafından yapılmakta olan bütünlüklü aksiyon planlarına ihtiyaç duyacağımız ortadadır” dedi.