Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, ziyarette birlik adına konuşan İbrahim Altuner, turizmin sezonluk  bir meslek olduğunu ve birçok turist rehberinin  sosyal güvenlik yatırımlarını yapamadığını kaydetti.

Altıner,  rehberlerin sosyal güvenlik çatısı altına alınması için, Bakan Gürpınar’dan destek istedi.

Turizm sektöründe Bakanlığın sürdürdüğü yerel istihdam projesini ve diğer projeleri takdirle izlediklerini ifade eden Altıner, rehberliği meslek olarak seçen gençlerin güvence altında çalışmasını istediklerini dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, rehberlerin kendi nam ve hesabına sigorta yatırımı  yapabileceğini ifade ederek, Bakanlık tarafından yerel istihdamın güçlendirilmesi için başlatılan Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Projesi hakkında birlik temsilcilerine bilgi verdi.

Gürpınar, ilk defa Sosyal Sigortalar’a kayıt yapacak, 35 yaşın altındaki erkek KKTC vatandaşlarının ve yaş sınırı olmaksızın tüm kadınların, işveren statüsünde kayıt olarak, yerel işgücü istihdamının desteklenmesi projesinden yararlanabileceğini söyledi.

Bakan Gürpınar, bu kapsamda çalışanların sosyal güvenlik yatırımlarının devlet  tarafından karşılandığını anımsatarak, rehberlerin  sorunlarının çözüme kavuşturulması için çalışacaklarını sözlerine ekledi.