Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), “21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü” dolayısıyla etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda yarın saat 12.00’de  Lefkoşa Büyük Han’da basın açıklaması yapılacak, ardından çalı süpürgeleriyle Lefkoşa sokakları süpürülerek, turizmde temiz çevrenin önemi vurgulanacak. Halka ücretsiz lokma dağıtılması ile etkinlik sona erecek.

Turizm sektör temsilcileri ve turist rehberlerinin katılımı ile Cumartesi gecesi saat 19.30’da Güler Fish Restoran’da dayanışma yemeği düzenlenecek.

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), “21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı. KITREB mesajında, en büyük hayallerinin, ülkenin tanıtım elçisi olan turist rehberlerinin, hak ettiği noktaya gelmesi olduğunu belirtti.

KITREB’in kurumsallaşmaya önem veren, güçlü bir mesleki kurum olmayı kendine ana hedef olarak belirlediğinin kaydedildiği mesajda, KKTC turizmine katkı koymayı kendine görev edinen KITREB’in Turizm Bakanlığı ve turizm sektöründeki paydaşları ile yapıcı işbirliği içerisinde, ülke turizminin hak etiği noktalara gelmesi için çalışmalarını yürüteceği ifade edildi.

KITREB tüm üyelerinin ve dünyada bu mesleği icra eden tüm turist rehberlerinin, “21 Şubat Dünya Turist Rehberleri Günü”nü kutladı.