KITSAB’dan yapılan açıklamaya göre, turizm tanıtım imkanlarının geliştirilerek, hizmet kalitesinin ve çeşitliliğin yükseltilmesi, ülkeye gelen turist sayısı ve gelirin artırılması için gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar için geliştirilen “KITSAB ve Üyeleri Kurumsallaşma, Eğitim Ve Kurumsal/Sanal Pazarlama Projesi” çerçevesinde Profesyonel Mesleki Eğitim Sertifika Programı, Lefkoşa ve Mağusa’da yer alacak.

Eğitimlere, KITSAB üyeleri ve çalışanları başvurabilecek, ayrıca eğitimler KITSAB üyeleri için ücretsiz olacak. Sertifika programını başarıyla bitirenler, Milli Eğitim Bakanlığı ve İngiltere City&Guilds onaylı sertifika almayı hak edecek.

KITSAB Genel Sekreteri Faiz Camgöz konuyla ilgili açıklamasında, projenin “Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” çerçevesinde Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin mali katkıları ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın teknik katkılarıyla desteklendiğini kaydetti.

Ülkede KITSAB’a üye 150 turizm ve seyahat acentesinin faaliyet gösterdiğini ifade eden Camgöz, bu acentelerden yaklaşık 15’inin faal olarak uluslararası tur operatörleriyle çalıştığını, diğer acentelerin ise maddi imkansızlıklar, teknolojik değişime ayak uyduramamaları ve piyasalardaki belirsizlikler nedeniyle maddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti.

Camgöz, küçük acentelerin ise büyük acentelerle rekabet edemediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu projeyle küçük acentelerin, uluslararası acentelere ulaşma kabiliyetleri artacak, yapılacak çalışmalarla internet üzerinden pazarlama, bilet kesme, rezervasyon, yatak ve alternatif turizm ürünleri satışları artacaktır. Acentelerin otuzdan fazlası uluslararası pazar şartlarında faaliyet göstermeye başlayacaklardır. Böylece ekonomiye katkıları ve ülkeye döviz getirme kabiliyetleri artacaktır.

KKTC’nin, Kıbrıs Rum Kesimi’nin engellemeleri nedeniyle, uluslararası etkinliklerde yeterince temsil edilememesi ve dünyanın değişik ülkelerinden hava ambargosu nedeniyle direk uçuş yapılamaması ciddi bir engel oluşturmaktadır.

Turizm yönünden artan yatak kapasitesi ve turizm imkanlarına sahip olan ülkemizde, bu izolasyonları hiçbir engel tanımayan internet ve sanal erişim imkanlarıyla dünyanın her yerinden insanların ülkemize gelmesine olanak sağlayacaktır.”

Camgöz, projenin amacının; “Ülkenin güzelliklerini, turizm ve konaklama imkanlarını tanıtarak, turizm tanıtım imkanlarını geliştirerek, ülkeye gelen turist sayısını ve giren döviz miktarını artırıp, öncelikle üyelerinin sonra da diğer sektörlerin refah seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmak” olduğunu belirtti.

Camgöz, genel amacın ise; turizm tanıtım imkanlarını geliştirmek, hizmet kalitesini ve çeşitliliğini yükseltmek, ülkeye gelen turist sayısı ve giren döviz miktarını artırmak olduğunu ifade etti.