Dernek’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Merit Lefkoşa Hotel’de yer alan ve dernek kurucularının katıldığı toplantıda, derneğin bundan sonraki yol haritası ve yönetimi masaya yatırıldı.

Turizm alanında faaliyet gösteren tüm örgüt-işletme ve gönüllülerle iş birliği kararının alındığı toplantıda, Kıbrıs Türk Turizm Yazarları Derneği’nin amaç ve vizyonu belirlendi.

ARAR

Toplantıda ilk sözü alan Merit Hoteller Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, derneğin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması ve kurumsallaşması için değerlendirmelerde bulundu.

Arar, “Kıbrıs Türk Turizm Yazarları Derneği’nin kurulması sonrası aldığımız geri dönüşler bizlerin doğru yolda olduğunu da bir kez daha göstermiştir. Turizm alanında faal çalışan gazeteci-yazar ve akademisyenlerle birlikte KKTC’nin tanıtılması ve sektörün sorunlarının çözülmesi için büyük bir heyecan ile yola çıkılmıştır” dedi.

Toplantıya katılan gazeteci-yazar ve akademisyenler de görüş ve önerilerini ortaya koydular.

Kıbrıs Türk Turizm Yazarları Derneği’nin kurulum sürecini başlatan Nazmi Pınar, ise toplantıya katılan kuruculara derneğin resmi web sitesi hakkında bir sunum yaptı.

Pınar, “www.kituyad.com adresinden dernek hakkında bilgi edinilebileceği gibi, KKTC turizmine dair tüm haberler-etkinlikleri yine Kıbrıs Türk Turizm Yazarları Derneği’nin resmi web sitesinde bulmak mümkün olacak. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

YETKİLİ KURULLAR BELİRLENDİ

Merit Lefkoşa’da gerçekleşen toplantı sonucunda Derneği Genel Kurula götürecek olan ilk yönetim kurulu da belirlendi.

Kıbrıs Türk Turizm Yazarları Derneği kurucularının oyları ile Onur Kurulu (Başkan) Reha Arar-Hasan Hastürer, Akay Cemal ve Ahmet Tolgay olarak belirlendi.

Yönetim Kurulunun oylanması sonucu ise, Başkan Nazmi Pınar, Genel Sekreter Birol Bebek, Sosyal İşler Sorumlusu Selda İçer, Mali İşler Sorumluları İsmet Esenyel ve Zekai Altan seçildi.

Denetleme Kurulu Başkanlığı’na Ahmet Tolgay ve faal üye olarak Hasan Karlıtaş ile Teoman Turan Disiplin Kurulu Başkanlığı’na Akay Cemal ve faal üye olarak Orhan Tolun ile Gülsüm Gözenler oy birliği ile seçildi.

Kıbrıs Türk Turizm Yazarları Derneği yapmış olduğu toplantıda ayrıca bazı komiteler kurma kararı da aldı.

Buna göre, Akademi ve Eğitim Komitesi için Başkanlığa Prof. Dr. Olgun Çiçek, Dış İlişkiler ve Tanıtım Komitesi için Başkanlığa Mustafa Şah, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumluluğuna İpek Çöl Pınar, Çevre-Tarih-Kültür Komitesi için Başkanlığa Hasan Karlıtaş oy birliği ile seçildi.