Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (KITUYAD), Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun (TGK) Hatay’da düzenlediği 6. Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı.

KITUYAD’dan yapılan açıklamaya göre, Hatay Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde Güngör Ottoman Palace’de gerçekleşen toplantıya Türkiye’nin 81 ilinden gazeteciler ve gazeteci örgüt temsilcileri katıldı. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 6. Başkanlar Kurulu Toplantısı sonunda, protokolün de katıldığı gala yemeği gecesinde ise KKTC’yi temsilen KITUYAD Başkanı Nazmi Pınar ve dernek genel sekreteri Birol Bebek de yer aldı.

Pınar, TGK Genel Başkanı Nuri Kalaylı’ya, Akdeniz Bölgesi Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni’ye ve organizasyona ev sahipliği yapan HGC Başkanı Ahmet Yetişen’e plaketlerini takdim etti. Ardından Yetişen, günün anısına Nazmi Pınar’a plaketi sundu.

Gecede konuşma yapan Nazmi Pınar, sözlerine Türkiye’de son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek başladı ve Kıbrıs Türk halkının da soydaşları ile aynı üzüntüyü yaşadıklarını söyledi.

Pınar şöyle konuştu:

“Türkiye’nin tüm coğrafyalarından gazeteci örgütlerinin temsil edildiği bu anlamlı organizasyonda KKTC’nin de yer alması son derece önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti, çok hassas ve zor bir dönemden geçmektedir. Güçlü Türkiye’nin ilerlemesinden rahatsız olan çevreler yine harekete geçmiştir. Özellikle son günlerde meydana gelen terör olaylarında yaşananlardan dolayı Kıbrıs Türk halkı da son derece üzüntü içerisindedir ve Türkiye Cumhuriyeti ile acıları paylaşmaktadır. 6.sı gerçekleşen bu anlamlı etkinlikte sizlerin arasında olmaktan da ayrıca onur duyduğumuzu belirtmek isteriz. Türkiye’nin duayen gazetecilerini inşallah, KKTC’de de görmekten onur duyacağız. Zira Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’de tanıtımı da son derece önemlidir. Sizlerin bu çerçevede koyacağı katkılar ile KKTC turizmine de hizmet etmiş olacağız.”

KITUYAD, AKDENİZ GAZETECİLER FEDERASYONU’NA DAHİL OLUYOR

Bu arada KITUYAD’ın, temasları çerçevesinde Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni ile de görüştüğü, iki örgüt başkanının, birlikte hareket etme kararı aldığı belirtildi. Açıklamada, Akdeniz Bölgesi içerisinde bulunan gazeteci örgütlerinin oluşturduğu federasyona KITUYAD’ın da dahil olacağı sürecin resmen başladığı, önümüzdeki aylarda ise Akdeniz Gazeteciler Federasyonu temsilcilerinin KKTC’ye gelmesinin beklendiği kaydedildi.

1458718595.jpg

1458718593.jpg

1458718594.jpg