Nadire BAHADİ

Mağusa’da Hüseyin Yıldırım ile Sezai Yıldırım bekar olan kadın akrabalarının evine gittiği gerekçesi ile Mustafa Uysal’ı döverek elmacık kemiğini kırdı. “Ciddi darp” ve “Vahim zarar” suçlamaları ile tutuklanan baba oğul Yıldırım dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Haklarındaki soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminata bağlanan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Suçlarını kabul ettiler

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Çangaroğlu mahkemede verdiği ifadesinde, Hüseyin Yıldırım ile Sezai Yıldırım’ın 5 Ekim tarihinde saat 21:00 sıralarında Gazimağusa’da zanlı Hüseyin Yıldırım’ın halası, Sezai Yıldırım’ın ise kız kardeşi olan kadının evine gittiği gerekçesi ile Mustafa Uysal’ı dövdüklerini ve Uysal’ın elmacık kemiğini kırarak vahim bedensel zarara uğrattıklarını açıkladı. Zanlıların poliste verdikleri gönüllü ifadelerinde suçlarını kabul ettiklerini söyleyen Çangaroğlu, Hüseyin ve Sezai Yıldırım hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacaklar

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla Hüseyin ve Sezai Yıldırım’ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlıların biner TL nakdi teminat yatırmasına karar veren Hacımulla, KKTC vatandaşı 2’şer kefilin 25’er bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına karar verdi.