Devrim Demir

Surlariçin’de hafta sonu kız yüzünden çıkan kavgada üç kişini yaralayan Osman Kaynak aleyhinde başlatılan soruşturma tamamlandı. Kaynak alınan 2 günlük tutukluluk süresinde işlediği suçu polise itiraf ederken, bıçakla yaralanan A.H., Y.B. ve U.B. isimli kişiler 1 gün ara ile tedavi gördükleri hastaneden taburcu oldu.

Aleyhinde başlatılan soruşturma tamamlanan zanlı dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlı Osman Kaynak aleyhinde “Yaralama” ve “Kanunsuz bıçak tasarrufu” suçlaması ile ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

Musa Avcıoğlu, zanlının ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için yurt dışına çıkışını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 2 kişinin imzalayacağı 50’şer Bin TL’lik kefalet senedi ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Teminat şartlarını yerine getirdi 

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Salih Yavuz mahkemede verdiği ifadede zanlı Osman Kaynak’ın “Yaralama” ve “Kanunsuz bıçak tasarrufu” suçlaması ile 8 Mayıs tarihinde gözaltına alındığını anlattı. Yavuz,  A.H. isimli şahıs ile zanlı Osman Kaynak arasında kız meselesi yüzünden husumet bulunduğunu ve kavgaya tutuştuklarını, çıkan kavga sonucu zanlı Kaynak’ın tasarrufunda bulundurduğu 15 cm uzunluğundaki çakı ile A.H.’nin sağ elini yaraladığını kaydetti.

Zanlı Osman Kaynak’ın kavgayı ayırmak isteyen Y.B. isimli kişiyi de sol karnından 1 kez aynı şekilde U.B.’de sol koltuğundan bıçakladığını ifade eden Yavuz, zanlı Kaynak’ın olay gecesi tespit edilerek tutuklandığını belirtti.

Yaralanan şahısların dün itibarı ile taburcu olduklarını kaydeden Yavuz, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını, ülkede çalışma izinli olarak ailesi ile birlikte kaldığını belirtti.

Polis zanlının ileride yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.