Devrim Demir

Lapta’da çalıştığı yerden kovulmasına neden olduğu ve eşi ile kendisine ait görüntüleri internette paylaştığı için eski ustası Abdulkadir Özoy’u oğulları ile birlikte sopalarla öldüresiye döverek kaburga kemiklerini kıran Halit Akgür’ün suç ortakları olan oğulları 15 yaşındaki M.A ile 16 yaşındaki A.A’da gözaltına alındı.

Soruşturma Amaçlı 3 gündür tutuklu bulunan zanlı Halit Akgür ile önceki gün gözaltına alınan iki oğlu dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, M.A. ve A.A.’nın yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, Halit Akgür’ün yurt dışına çıkışının yasaklanarak KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 25 Bin TL kefalet senedi ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Suçlarını kabul ettiler  

Soruşturmayı yürüten polis memuru, 18 Mart tarihinde Lapta’da Şehit İbrahim Nidai Sokak’ta zanlı Halit Akgür’ün beraberinde 2 kişi ile birlikte eski ustası olan Abdulkadir Özuy’u kendisinin işten çıkmasına sebep olduğu ve Facebook’ta eşi ile kendinin fotoğrafını paylaşarak küfür ettiği gerekçesi ile sopalarla ciddi şekilde darp ettiğini anlattı.

Özuy’un önce Girne Akçiçek Devlet Hastanesi’ne ardından da Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildiğini belirten polis, Özuy’un aldığı darbeler nedeni ile kaburga kemiklerinin kırıldığını ve başından da yaralandığını kaydetti. Olaydan sonra zanlının tutuklandığını kaydeden polis, olayla ilgili aranan M.A ile A.A’nın da önceki gün tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi.

Polis, üç zanlının da gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini belirtti.

Kullanılan sopa poliste

Olayda kullanılan sopaların da bulunarak emare alındığını, darp edilen Özuy’un tedavisinin sürdüğünü ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade eden polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.