Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Ahmet Ulubay ile derneğin Genel Sekreteri Kemal Buba bugün, Türk Ajansı - Kıbrıs (T.A.K.) Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’yı ziyaret ederek, faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

ULUBAY

Ziyarette ilk sözü alan Dernek Genel Başkanı Ulubay, 1974 yılında kurulan derneğin istenilen noktada olmadığını kaydederek, devletten gerekli yardımı görmediklerini de söyledi.

Aidat dışında hiçbir gelirlerinin olmadığını belirten dernek yetkilileri, Kızılay’ın ambara ve çadırlara ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bunlar için para gerekiyor ama biz devletten destek almıyor, her şeyi kendi imkânlarımızla yapıyoruz. Hayır kurumlarının da yasal statüye kavuşturulması için yetkililerden destek bekliyoruz” dedi.

Ulubay, dünyada Kızılhaç’a ve Kızılay’a gösterilen öneme işaret ederek, derneğin Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu’nun gözlemci üyesi olduğunu anımsattı, burada yürütülen lobicilik çalışmalarını anlattı. Ulubay, şu an madde ve teknoloji bağımlılığı konusunda Yeşil Ay ile birlikte Kıbrıs’ı kapsayacak ortak bir proje üzerinde çalışıldıklarını da söyledi.

SAYGILI

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ise konuşmasında “Kızılay, tüm dünyada hiçbir karşılık beklemeden en olumsuz anlarda bile insanlarımızın yanında olan tek kuruluştur” dedi.

Saygılı, “Yasal statüye kavuşmanız, kendinizi ispatlamanız, daha rahat hareket etmeniz ve vurguladığınız projeleri hayata geçirebilmeniz adına yetkililerin size yardımcı olmasını ve istediğiniz hedefe ulaşmanızı dilerim” şeklinde konuştu.