Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun düzenlediği  "KKTC 1. Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı” tamamlandı.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü açıklamasına göre, dün ve bugün gerçekleştirilen Çalıştay’da son gün olan bugün, “Arz İle Mücadele Komitesi”, “Taleple Mücadele Komitesi”, “Uyuşturucu ile Mücadelede Tedavi ve Rehabilitasyon Komitesi”, “Yasa Çalışmaları Komitesi”, “Uyuşturucu ile Mücadelede Basın- Medya İletişim Komitesi” ve “Uyuşturucu ile Mücadelede STÖ’lerin Rolü Komitesi” çözüm önerileri konusunda  birer sunum yaptı.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve  Başbakanlık Daire Müdürü İlhak Nurluöz Çalıştay’ın kapanış konuşmasını yaptı ve Çalıştay’a katkı koyanlara teşekkür etti.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, 2 gündür devam eden çalıştayın tamamlandığını söyleyerek,önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak anket çalışmalarının, polis ve mahkeme kayıtları ile birlikte değerlendirileceğini ve izlenecek yol konusunda daha net hareket edileceğini söyledi.

Karaokçu, 4 aydır yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek Çalıştay’ın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Başbakanlık  Daire Müdürü İlhak Nurluöz ise Çalıştay’da elde edilen bilimsel verilerin kesinlikle dikkate alınacağını söyleyerek, kısa sürede sivil toplum örgütleri ve devlet kurumları ile bir çok çalışmalar gerçekleştiren komisyonun çalışmalarına aralıksız devam edeceğini belirtti.