Nadire BAHADİ

Ülke bugün Rusya üzerinden gelecek kutupsal soğuk havanın etkisi altında girecek. Hava sıcaklığı bu günden itibaren hissedilir derecede düşecek. Ülke genelinde mevsim normallerinin 5-8 derece altında seyredecek hava sıcaklıklarının 0 derecenin altına düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Dairesi’nin raporuna göre Lefkoşa’da bu gün 1 derece olması beklenen en düşük hava sıcaklığının Salı gününe kadar -3’e kadar düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Dairesi 24- 27 Ocak tarihlerini kapsayan tahmini hava durumu için vatandaşları uyardı. Belirtilen tarihlerde ülkenin oldukça soğuk hava kütlesinin etkisi altında olacağı bildirilirken, bu tarihlerde don olaylarının olacağı bu gün ve yarın ise ülke genelinde kuvvetli rüzgarın zaman zaman ise fırtınanın etkili olması bekleniyor.

Lefkoşa –3’ü görecek
Meteoroloji Dairesi’nin raporuna göre, Lefkoşa’da bugün en düşük hava sıcaklığının 1, en yüksek hava sıcaklığının 9 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji Dairesi’nin 24-27 Ocak 2016 tarihini kapsayan hava tahmin raporuna göre en yüksek hava sıcaklıklarının 6-9 derece dolaylarında seyretmesi bekleniyor.

Buna göre Lefkoşa’da en düşük hava sıcaklığının yarın -2, Salı günü -3 dereceye düşmesi bekleniyor. Lefkoşa’da yarın en yüksek hava sıcaklığı 6, Salı günü ise 7 derece olacak.

Gazimağusa’da yarın en düşük hava sıcaklığı 4, Salı günü 3 derece olması beklenirken, en yüksek hava sıcaklığının 7 derece dolaylarında olması bekleniyor.

Girne’de yarın ve Salı günü en düşük hava sıcaklığı 5 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise yarın 7, Salı günü 8 derece olacak.

Güzelyurt’ta yarın en düşük hava sıcaklığı -1 derece olması beklenirken Salı günü 1 derece daha düşen hava sıcaklığı ile Güzelyurt’ta termometreler -2 dereceyi gösterecek. En yüksek hava sıcaklığının ise yarın 5, Salı günü ise 7 derece olması bekleniyor.

İskele’nin ise yarının en düşük hava sıcaklığı 2, Salı günü 0 derece olarak belirlenirken, en yüksek hava sıcakları ise yarın 6, Salı günü 7 derece olacak.

Denizde bugün fırtına bekleniyor

Meteoroloji Dairesi’nin denize ilişkin hava tahmin raporuna göre, denizlerde bu gün fırtına yarın ise fırtınamsı rüzgar bekleniyor