Merkezden yapılan açıklamaya göre, “Savaşların bitmesi, silahların durması ve çocukların, anaların ölmemesi temennisini” içeren mektup, Birleşmiş Milletler görevlileri tarafından Genel Sekreter Ban Ki-moon'a iletilmek üzere teslim alındı.

“SAVAŞ OLMASIN ÇOCUKLAR KADINLAR VE YAŞLILAR ÖLMESİN ANALAR AĞLAMASIN”

Merkezin, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a iletilmek üzere yazılan mektupta, “Son dönemlerde yaşanan olumsuz süreç, silahlı çatışma, terör, katliam, siyasetçilerin, Belediye başkanlarının, gazetecilerin tutuklanmaları, bireysel  hak ve özgürlüklerin ihlalleri, hızla yaşamın her alanına dikte ettirilen radikal islamcılık her geçen gün daha da artarak devam ediyor” denildi.

Mektupta, zaman kaybetmeden bu çatışmanın durması ve silahların karşılıklı bırakılması gibi hayati öneme sahip olan bu taleplerinin başta ABD ve AB olmak üzere her toplumsal kesim tarafından daha yüksek sesle ve kararlı bir şekilde ifade edilmesi istendi.
Mektup şöyle devam ediyor;

“Aksi taktirde bu süreç bir iç savaşa doğru hızla evrilmektedir.
Çok geç olmadan barış ve diyalog süreci başlamalıdır. Savaş bitmeli, çocuklar, kadınlar ve yaşlı insanlar ölmemelidir. Analar ağlamamalıdır. Demokratik koşullar sağlanmalı ve kalıcı barış için her iki tarafta silahlar bırakılmalıdır. Müzakereler yeniden başlatılmalıdır. Türkiye’de başta Kürtler, Aleviler ve diğer tüm kadim halkların yüzyıllardır gasp edilen bütün hakları hukuksal ve anayasal güvence altına alınmalıdır. Aksi bir durum demokrasi anlayışı ve uygulaması zaten yarım yamalak olan Türkiye için tam bir felaket olacaktır.

Silahlar derhal susmalı. Barış ortamının yeniden sağlanması ve demokrasinin sözde değil özde sonuna kadar işletilmesi Türkiye halklarının tek anahtarıdır”