Dışişleri Bakanlığı Fransa’nın Nice kentinde 14 Temmuz Ulusal Gün kutlamaları esnasında düzenlenen ve onlarca masum insanın ölümüne sebep olan menfur terör saldırısını şiddetle kınadığını belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Bu zor gününde Fransız halkının üzüntüsünü derinden paylaşmaktayız” denildi.

Son dönemde dünyanın birçok yerinde gerçekleşen bu insanlık dışı ve anlam verilemez terör eylemlerinin bir an önce sona ermesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Terörün kabullenilerek artık hayatımızın bir parçası olarak algılanması mümkün değildir. Eylemlerle yaratılmaya çalışılan tedirginlik, korku ve endişe ortamı ancak tüm dünyanın birlikte mücadele etmesi ile bertaraf edilebilecektir ve bu uğurda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Bu hain saldırı nedeniyle taziyelerimizi sunar, hayatını kaybedenlerin ailelerine sabırlar dileriz. Yaralanan veya etkilenen herkese acil şifalar temenni eder, bu saldırıdan dolayı Fransız halkı ile dayanışma içerisinde olduğumuzu vurgulamak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 1 günlük yas ilan edildiğini de beyan ederiz.”