Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Kongre ve Fuarı  bugün Antalya başladı. Fuarda 150 ülkeyle birlikte KKTC’nin Sağlık ve Spor Turizmi de  tanıtılıyor. Antalya  EXPO Center’da  yer alan Fuarın açılışı bu sabah gerçekleştirildi…Fuar 10 Nisan Pazar günü sona erecek.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu bu sabah Fuarın açılışına katılarak bir konuşma yaptı. Bakan Ataoğlu konuşmasına “sıcak ülkemizden selam ve sevgi getirdim cümleleriyle başladı. KKTC’nde sağlık ve spor alanındaki turizmin hızla ilerlediğini söyleyen Bakan Ataoğlu  bu konuda üniversitelerin önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC’nde özellikle Sağlık Turizm’i konusunda büyük bir ilerleme sağlandığına işaret ederek KKTC’ninDünya Sağlık Turizmi Konseyine  54üncü üye ülke olduğunu hatırlattı. Bakan Ataoğlu “ancak biz bu  pastadan daha fazla pay istiyoruz, bunun için de gereken adımları atmaktayız”dedi. Sağlık Turizminin yanı sıra Spor Turizmindeki  gelişmelerde değinen Bakan Ataoğlu, bu sektörün de oldukça geniş potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC’nin dünyadaki Sağlık ve Spor Turizmi etkinliklerine hazır olduğunu vurgulayarak “her pastadan bir pay koparmamız gerek” dedi.

Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Kongre ve Fuarına KKTC’yi temsilen katılan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT’ye açıklamalarda bulundu.

img_4588.jpg

KKTC’nin, Dünya Sağlık Turizmi Konseyinin 54’üncü üyesi olduğunu hatırlatan Bakan Ataoğlu “her pastadan bir pay koparmamız
lazım”dedi .

KKTC’de yapılan Sağlık Çalıştayı’na işaret eden Bakan Ataoğlu, Çalıştay sonrası KKTC’ye Sağlık Turizmi konusunda yatırım yapmaya gelen başvurular olduğunu söyledi.

Spor Turizmiyle ilgili olarak ise KKTC’nin Spor etkinliklerine de hazır olunduğunu ifade eden Bakan Ataoğlu, Antalya’daki Fuarda kurulan KKTC standında Spor Turizmi için Federasyon yetkililerinin etkinliklerini tanıttıklarını açıkladı.

Bakan Ataoğlu, KKTC’nin dünyadaki Sağlık ve Spor Turizmi etkinliklerine hazır olduğuna işaret ederek “her pastadan bir pay koparmamız gerek” dedi.