KKTC Engelliler Dayanışma Derneği’nde,  kitap, gazete ve dergi gibi yazılı materyallerin seslendirilip görme engelli bireylerin yararlanmasına imkan tanıyan,  ses kayıt stüdyosu hizmete girdi.

Zeytin Ağacı Eğitim Vakfı sponsorluğunda, hazırlanan stüdyonun açılışı yapıldı. Açılışa Zeytin Ağacı Eğitim Vakfı Başkanı Günay Veli’de katıldı.

KKTC Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa standartlarında bir görme engelliler kütüphanesine sahip olduklarını ancak ülke tarihi ve kültürü ile ilgili sesli kitapların olmamasının ve yerel gazetelerin dijital ortama aktarılmamış olmasının görme engellilerin birçok kitap, gazete ve dergiyi takip etmesini zorlaştırdığını kaydetti.

Suay, projenin “Bu sorunun önüne geçmek,  kitap, gazete, dergileri seslendirerek görme engellilerin kolaylıkla takip edebilmesine olanak tanımak ve bir engeli daha ortadan kaldırmak” için hayata geçirildiğini kaydetti.

Ses kayıt stüdyosunda seslendirmelerin tamamen gönüllülük esasına göre yapılacağına işaret eden Suay, yapılan ön tanıtımlar sonucunda 73 kişinin seslendirme için başvuru yaptığını kaydetti.

Suay, sponsor Zeytin Ağacı Eğitim Vakfı’na da teşekkür etti.