Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen “Dünya Botanik Expo”su bu yıl “Expo 2016 Antalya” adıyla ve “Çiçek ve Çocuk” temasıyla 23 Nisan-30 Ekim arasında Antalya’da gerçekleşiyor.

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, toplam 54 ülkenin yerel motiflerle ülkelerin tanıtımlarını yaptıkları “Kültür Evlerinin” de yer alacağı etkinlikte, KKTC de yaklaşık 600 metrekarelik stand bölümünde inşa ettiği ev ile temsil ediliyor.

Konuyla ilgili koordinasyon toplantılarına katılmak üzere Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan bir heyet Antalya’da temaslarda bulundu.

Bakanlık Genel Koordinatörü Durali Güçlüsoy’un başkanlık ettiği heyette;  Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel, Kültür Dairesi Müdürü Aydan Başkurt ve Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu yer aldı.

5-6 Nisan’da Antalya’da temaslarda bulunan heyet, KKTC’ye döndü.

GÜÇLÜSOY:”ORGANİZASYONDA YER ALMAMIZ GURUR VERİCİ”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakanlık Genel Koordinatörü Durali Güçlüsoy, bütün dünyanın dikkatlerinin üzerinde olacağı, Uluslararası katılımın gerçekleşeceği bir organizasyonda KKTC adına yer almaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek “Anavatanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Güçlüsoy, organizasyon sahasında KKTC’ye ayrılan bölümde Kıbrıs Türk insanın yaşantısını temsil eden bir Kültür Evi inşa edildiğini ve çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Kültür evi bahçesinde Orman Dairesi Müdürlüğü tarafından ekilen Kıbrıs’a özgü bitki ve çiçeklerin yer alacağını, bunun yanı sıra kültürü ve ülkeyi tanıtan bölümler oluşturulacağını ifade eden Güçlüsoy, organizasyonda yer alarak ülke kültürü ve turizmine büyük katkı sağlanacağına inandıklarını söyledi.

Güçlüsoy, organizasyon başlangıcından itibaren gerek KKTC’ye ayrılmış standın içerisinde, gerekse genel alanda KKTC’ye özgü etkinlikler gerçekleştirileceğini belirtirken, ilerleyen günlerde daha detaylı bilgilerin de kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi.