İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından Bosna Hersek’te düzenlenen Türk Ürünleri Fuar’ında KKTC’den 4 şirket stant kurdu.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası’ndan (KTSO) verilen bilgiye göre, Bosna Hersek 6. Türk Ürünleri Fuarı’nda KTSO organizasyonunda, harup ve kahve ürünleriyle Con Trading Ltd., hellim, meyve suyu ve peynir çeşitleriyle Koop Süt, donmuş tavuk ve yumurta ürünleriyle M.Hacı Ali Ltd. ve kahve çeşitleriyle Vento Trading (Girne Con) Ltd. stand açtı.

Açıklamaya göre, şirket temsilcileri fuarı beklentilerinin altında bulmalarına karşın, pazarın umut verici olduğunu söylediler. 15 bin metrekarelik alanda 60 firmanın katıldığı fuar yarına kadar ziyarete açık olacak.

KTTO Dış Ekonomik İşler Sorumlusu Çağlar Türk, amaçlarının; oda üyelerini yeni pazarlarla tanıştırmak olduğunu, Bosna Hersek’i bu açıdan iyi bir fırsat olarak değerlendirdiğini ifade etti.

KKTC ürünlerinin daha önce pazarlanmadığı Bosna Hersek’te özellikle harup ve hellim ürünlerinin fuarı ziyaret eden kişiler tarafından beğenildiğini ifade eden Çağlar Türk, “Firmalarımızın bu noktadan sonra pazara girişe yönelik olarak stratejilerini geliştirmeleri ve bu doğrultuda eylem planı ortaya koyup Bosna Hersek’e ürünlerimizi gönderme yolunda çalışacaklarını düşünüyorum” dedi.

1431776960.jpg

1431776971.jpg

1431776997.jpg