Gündem Kıbrıs Özel

AKSA'nın teklemesi yine ülkenin büyük bir kesimini elektriksiz bıraktı. Bugün sabah saatlerinde Kalecik'teki AKSA santrallerinde meydana gelen arıza sebebiyle KKTC'nin bir çok bölgesine elektrik verilemiyor.

KIB-TEK Teknisyeni Tuluy Kalyoncu'dan edinilen bilgiye göre, Kalecik'te bulunan AKSA Enerji Üretim AŞ'ye ait santrallerin 87 MW elektrik üretimi yaptığı sırada sistemde gelen arıza sebebiyle tüm ünitelerin devre dışı kalması ülkenin bir çok bölgesinde elektrik kesintisine neden oldu.

Yaşanan kesintinin ardından KIB-TEK'e ait termik santrallerinden an itibariyle 42 MW elektrik üretimi yapılırken, KIB-TEK ait diğer santral ünitesinin bakımda olmasının ülkenin geneline elektrik verilmesi anlamında sıkıntı yaşatıyor.

Ayrıca KIB-TEK'e ait yedek tutulan dizel santrallerin de devreye alınmasıyla bölgelere elektrik enerjisi verilmeye çalışılıyor.

Mevcut arızanın 1 buçuk saat içerisinde giderilerek elektrik enerjisin tekrardan tüm bölgelere verilmesi amaçlanıyor.

AKSA’NIN BİR ÜNİTESİNDE YANGIN ÇIKTI

AKSA Elektrik santralının bir ünitesinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, santralın devre dışı kalmasına ve ülke genelinde elektrik kesintisine neden oldu.

TAK muhabirinin Kıb-Tek Müdürü Mehmet Salih Gürkan’dan aldığı bilgiye göre, Teknecik Elektrik Santralı’nın tam kapasite devrede olması nedeniyle kesintinin kısa süreli olması bekleniyor.

Gürkan, yangının kapsamı ve nedenleriyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, daha sonra geniş açıklama yapılabileceğini de söyledi.

5 AKSA ÇALIŞANI ZEHİRLENDİ

Gündem Kıbrıs muhabirinin olay yerinden edindiği bilgiye göre AKSA Elektrik santralinin makine dairesinde gelen patlamayla çıkan yangının ardından olay esnasında orada bulunan 5 çalışanın yangından dolayı zehirlendiği öğrenildi. Zehirlenen 5 çalışana ilk müdahale olay yerine gelen acil yardım ekipleri tarafından yapılırken, çalışanların ambulansla Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

unnamed-(3)-009.jpg

unnamed-(2)-017.jpg