İran’da eğitim ve sağlık sektörlerinde yatırımları bulunan işadamı Khosravian, İran’da Farsça ve İngilizce olarak yayınlanan Financial Asia gazetesine verdiği mülakatta, KKTC’ye uygulanan yaptırımların ülkeler arası ticarete bir yere kadar engel olabileceğini kaydederek, “Bir ülkede yaptırımlar gibi bir önemli konu doğru şekilde yönetilirse, mevcut fırsatlardan yararlanabiliriz” dedi.

KKTC’de pek çok ekonomik ve ticari fırsat bulunduğunu belirten Dr. Karim Khosravian, “Örneğin KKTC’deki bankacılık sistemini İran’ın yararına kullanabiliriz” diye konuştu.

İranlı yatırımcılara KKTC’deki imkanları yakından incelemeleri tavsiyesinde bulunan Khosravian, “KKTC’nin bir temsilcisi olarak, bu ülkede yatırım anlamında çok uygun bir ortam bulunduğunu düşünüyorum” dedi. Khosravian, İran’daki ürünlerin KKTC aracılığıyla diğer ülkelere de pazarlanabileceğini vurguladı.

KKTC’de hangi alanlarda ticari fırsatlar bulunduğu sorusu üzerine Khosravian, petrol ve gaz, tarımsal ve sanayi alanlarında ticari potansiyelin yüksek olduğunu belirtti.

İran’da seramik ve mermer alanında yapılan üretimin, KKTC’ye ithal edilen seramik ve mermer ürünlerinin yarı fiyatında ve eş kalitede olduğuna işaret eden Khosravian, seramik ve mermer alanında İran’ın KKTC pazarında önemli pay sahibi olabileceğini söyledi. Khosravian, “Bu ülke, İran’ın ihraç ürünleri için bir köprü oluşturabilir. Örneğin sağlık ürünlerinde” dedi.

İhracat kapasitesi bulunan bir ülkenin, yaptırımlar nedeniyle arayış içerisine girmemesinin yanlış bir yaklaşım olacağını belirten Khosravian, ülkelerin refah düzeyinin zekice kararlar sayesinde artırılabileceğini kaydetti.

Khosravian, “Yöneticiler sorunları derinlemesine ve profesyonelce incelerse, bunları ülkesinin ekonomik çıkarına döndürebilir”  dedi.